U bent hier: Home - Afdelingen - YAR Coaching - Visie

Visie

De kern van het YAR Coaching programma is een persoonlijkheidstraining. Die heeft tot doel om jongeren te laten ervaren dat iedereen de mogelijkheid heeft om iets van zijn leven te maken. Ongeacht zijn verleden, zijn omgeving, zijn afkomst.

Centraal daarin staan vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en zelf bewust (twee woorden!) keuzes maken.

Een nieuw kader

YAR vertrekt vanuit de idee dat een individu altijd deel uitmaakt van een gemeenschap. En dat er tussen beide wederzijds respect, erkenning en vertrouwen nodig is.

Daarom voegt YAR gedurende elf maanden een aantal stimulerende factoren toe aan de leefomgeving van de jongeren die aan het programma deelnemen.

Dat zijn in de eerste plaats vrijwilligers. Gewone mensen uit alle lagen van de bevolking, zonder achtergrond in de hulpverlening. Daarnaast zijn er bedrijven, organisaties en lokale besturen die de waarden van het YAR-programma onderschrijven.

Tenslotte is er een kleine groep professionele hulpverleners die het geheel in goede banen leidt en de nodige vaardigheden aanleert. Zowel bij de jongeren als bij de vrijwilligers.

Samen bouwen zij een nieuwe gemeenschap rond de jongeren. Een omgeving waarin ze een plaats hebben, erkenning krijgen en vertrouwen genieten. Een netwerk waarin ze onder begeleiding van hun coach opnieuw kunnen aanpikken bij het dagelijks leven. En dat zo de noodzakelijke voorwaarden creëert om de gewenste verandering in hun leven mogelijk te maken.

YAR Vlaanderen

Schippersstraat 11a

3500 Hasselt

contacten

YAR Vlaanderen Facebook