U bent hier: Home - Afdelingen - YAR Wonen - Visie

Visie

YAR Wonen heeft tot doel om jongeren te laten ervaren dat iedereen de mogelijkheid heeft om iets van zijn leven te maken. Ongeacht het verleden, de omgeving of de afkomst. Centraal daarin staat vertrouwen, eigen verantwoordelijkheid en zelf bewust keuzes maken.

 

YAR Wonen vertrekt vanuit de idee dat een individu altijd deel uitmaakt van een gemeenschap. En dat er tussen beide wederzijds respect, erkenning en vertrouwen nodig is.

 

Daarom voegt YAR Wonen gedurende het traject een aantal stimulerende factoren toe aan de leefomgeving van de jongere. In eerste plaats zijn dat de vrijwilligers. Gewone mensen uit alle lagen van de bevolking, vaak zonder achtergrond in de hulpverlening. Daarnaast zijn er bedrijven, organisaties en lokale besturen die de waarden van YAR Wonen onderschrijven. Tenslotte is er een kleine groep professionele medewerkers die het geheel in goede banen leidt en de nodige vaardigheden aanleert. Ze doen dit zowel voor jongeren, als voor de vrijwilligers.

 

Samen bouwen ze een gemeenschap rond de jongere. Een omgeving waarin ze een plaats hebben, erkenning krijgen en vertrouwen genieten. Een netwerk waarin ze onder begeleiding van hun persoonlijke coach opnieuw kunnen aanpikken bij het dagelijkse leven. En dat zo de noodzakelijke voorwaarden gecreëerd worden om de gewenste veranderingen in hun leven mogelijk te maken en de start naar een zelfstandig leven te vergemakkelijken.

YAR Vlaanderen

Schippersstraat 11a

3500 Hasselt

contacten

YAR Vlaanderen Facebook