U bent hier: Home - Uw engagement - Binnen YAR Wonen : - Uw engagement

Uw engagement binnen YAR Wonen

Per jaar heeft YAR Wonen een groep van 24 vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger kan je de keuze maken om individuele coach of backup-coach te worden. Voor beide opdrachten wordt een opleiding voorzien. 

Individuele coach

Als individuele coach krijg je een jongere toegewezen die je ondersteunt in zijn of haar traject naar zelfstandig wonen. Je coacht je eigen jongere in al de facetten van het alleen wonen, dit kunnen zowel praktische als emotionele aspecten zijn. In dit  traject word je ondersteund en gecoacht door een professionele medewerker van YAR Wonen.

Hoeveel tijd stop je daarin?

Na een trainingstweedaagse engageer je je gedurende 6 maanden om een jongere individueel te coachen. De periode tussen je opleiding en de kennismaking met je je jongeren kan variëren tussen enkele weken en 6 maanden. Dit is afhankelijk van wanneer jongeren instappen in YAR Wonen. Gedurende je zogenaamde wachttijd neem je deel aan de maandelijkse groepsbijeenkomst met de jongeren. Tevens woon je maandelijks aan de coachesbijeenkomst op dinsdagavond bij. Na de kennismaking met je jongeren heb je wekelijks twee keer contact met hem of haar, dit is een ontmoeting en een telefonisch contact.

Backup-coach

Als backup-coach neem je deel aan de maandelijkse groepsbijeenkomst van YAR Wonen. Tijdens deze bijeenkomst kunnen de jongeren je hun individuele noden voorleggen, waarop je als backup-coach een aanbod doet om actie te ondernemen. Dit zullen individuele en vaak praktische noden zijn, waar je samen met hen een oplossing voor creëert. Dit kan bijvoorbeeld  gaan van  samen een kamer verven naar het ondersteunen bij het budgetvriendelijk en bewust inkopen doen.

 

Hoeveel tijd stop je daarin?

Na een opleidingsweekend engageer je je om gedurende 6 maanden aanwezig te zijn op de maandelijkse groepsbijeenkomst samen met de jongeren en de individuele coaches. Naar gelang je agenda en de individuele noden van de jongeren neem je een concreet engagement om samen aan de slag te gaan.

YAR Vlaanderen

Schippersstraat 11a

3500 Hasselt

contacten

YAR Vlaanderen Facebook