U bent hier: Home - Uw engagement - Als organisatie: - Uw engagement

Engagement als organisatie

Naast vrijwilligers spelen ook partnerorganisaties een hoofdrol in het YAR-programma. De concrete invulling van dat partnership is heel divers. Wat het in ieder geval nooit is, is een klassieke sponsorrelatie.

Bedrijven, lokale overheden en andere organisaties steunen YAR Vlaanderen via een structureel engagement. Dat houdt in dat zij YAR Vlaanderen via hun interne communicatiekanalen bekend maken bij hun medewerkers. En dat ze zo meteen ook helpen bij het rekruteren van vrijwilligers.

Daarnaast nemen sommige partners het verhaal van YAR ook op in externe communicatiekanalen. Denk aan een link op hun website, een artikel in een plaatselijke krant of een vaktijdschrift enz. Zo geven ze als organisatie uiting aan hun sociaal engagement helpen ze YAR Vlaanderen bekend te maken bij het grote publiek.

Professionele training en coaching

Het voordeel voor de partnerorganisaties is duidelijk. Iedere medewerker die een taak als vrijwilliger opneemt bij YAR Vlaanderen, krijgt een professionele training om hem op die taak voor te bereiden. En ook tijdens het uitoefenen van hun taak worden vrijwilligers verder gecoacht. De vaardigheden die zij daarbij leren, passen zij later ook toe in hun omgang met collega’s.

Daarnaast is er de vaak confronterende, maar erg verrijkende persoonlijke ervaring die iedere vrijwilliger in het programma opdoet. De meeste partnerorganisaties zijn ervan overtuigd dat ook die persoonlijkheidsontwikkeling een meerwaarde betekent voor het professioneel functioneren van hun medewerkers.

Lees hier enkele reacties van vrijwilligers

YAR Vlaanderen

Schippersstraat 11a

3500 Hasselt

contacten

YAR Vlaanderen Facebook