U bent hier: Home - Afdelingen - YAR Wonen - Unieke methodiek

Unieke methodiek

 

Een Yar Wonen begeleiding is een wisselwerking tussen de jongere, de coach en een medewerker van YAR Wonen. Er is een duidelijke, eerlijke communicatie tussen alle betrokken partijen. Er zijn regelmatig persoonlijke ontmoetingsmomenten en gesprekken. Naast de begeleiding is het creëren van een netwerk voor de jongeren zeer belangrijk. Samen met onze partners, bedrijven, socio- culturele organisaties en lokale besturen, creëren wij een netwerk rond de jongeren dat hen ondersteunt in het realiseren van hun zelfstandigheidstraject.

De begeleiding 

De jongere zal minstens één maal per week een persoonlijk ontmoetingsmoment hebben met zijn coach. Hier wordt ruimte gemaakt voor gesprekken over de doelen van de jongere, over het alleen wonen,… Naast gesprekken zal de coach de jongere ondersteunen bij het praktische luik van het alleen wonen.

Regelmatig zullen er gesprekken zijn met een medewerker van YAR Wonen. Hier zal vooral aandacht besteed worden aan het administratief en financieel luik van het alleen wonen. 

 

Daarnaast zijn er maandelijkse bijeenkomsten met alle jongeren en alle coaches die op dat moment een traject volgen binnen YAR Wonen. Deze momenten zien we als netwerkmomenten voor de jongeren. Tijdens deze maandelijkse groepsmomenten werken we vooral aan de praktische noden en vragen van de jongeren, maar doen we ook aan netwerkuitbreiding door de kennismaking met andere jongeren in dezelfde situatie. Ook maken jongeren kennis met een netwerk van vrijwilligers die hen helpen op verschillende domeinen (bijvoorbeeld het verven van een kamer, leren autorijden,…).

Ons netwerk en onze partners

Uitgaande van een doorsnee situatie waar jongeren met een steunend netwerk zelfstandig gaan wonen, creëren wij samen met onze maatschappelijke partners een ondersteunend en opportuniteiten scheppend netwerk voor de jongeren van YAR Wonen.

Onze partners zijn bedrijven, socio culturele organisaties en lokale besturen die hun kerntaak actief vertalen naar de noden van de jongeren.

YAR Vlaanderen

Schippersstraat 11a

3500 Hasselt

contacten

YAR Vlaanderen Facebook