Naast vrijwilligers spelen ook partnerorganisaties een hoofdrol in de YAR-programma’s. De concrete invulling van dat partnership is heel divers. Wat het in ieder geval nooit is, is een klassieke sponsorrelatie.

Steeds meer bedrijven zetten bovendien resoluut in op maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) en social responsability door te werken aan duurzaamheid, evenwicht tussen people, planet en profit.

Bedrijven, lokale overheden en andere organisaties steunen YAR Vlaanderen via een structureel engagement. Dat houdt in dat zij YAR Vlaanderen via hun interne communicatiekanalen bekend maken bij hun medewerkers. En zo helpen ze ook bij het rekruteren van vrijwilligers.

Het kan ook gaan om logistieke ondersteuning waarbij organisaties zoals RGF Staffing Belgium hun lokalen ter beschikking stellen voor het organiseren van infoavonden en|of andere bijeenkomsten.

Daarnaast nemen sommige partners het verhaal van YAR Vlaanderen ook op in externe communicatiekanalen. Een link op hun website, een artikel in een plaatselijke krant of een vaktijdschrift, … Zo geven ze als organisatie uiting aan hun sociaal engagement en helpen ze YAR Vlaanderen bekend te maken bij het grote publiek.

KBC Bank & Verzekeringen en PSA gaan daarin zelfs nog een stap verder en hebben een deelname als vrijwilliger aan een YAR-programma opgenomen in hun Learning & Development-aanbod voor eigen medewerkers.   Het voordeel voor de partnerorganisaties is duidelijk : iedere medewerker die een taak als vrijwilliger opneemt bij YAR Vlaanderen, krijgt een professionele training om hem op die taak voor te bereiden. En ook tijdens het uitoefenen van hun taak worden vrijwilligers verder gecoacht door YAR Vlaanderen. De vaardigheden die zij aanleren of aanscherpen tijdens deze persoonlijkheidsontwikkelingstraining betekent bovendien een echte meerwaarde voor het professioneel functioneren van hun medewerkers.

Wil jij ook partner worden van YAR Vlaanderen? Laat het ons weten via het contactformulier.