Vrijwilliger worden bij YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen biedt jongeren in moeilijkheden tussen 16 en 21 jaar een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen. Centraal staan hierin 2 programma’s : YAR Wonen in de provincie Limburg en YAR Coaching in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant|Brussel, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Kom JE LICHT OPSTEKEN

De eerste stap om vrijwilliger te worden bij YAR Vlaanderen? Een infoavond bijwonen.

Let wel: er gelden minimumleeftijden voor deelname:

  • YAR Coaching: minstens 21 jaar voor het voortraject en de residentiële trainingsweek, en 25 jaar voor het natraject.
  • YAR Wonen:  minstens 21 jaar voor de residentiële trainingsdagen en 25 jaar voor het natraject.

Tijdens een infoavond krijg je alle informatie over de programma’s YAR Wonen en YAR Coaching, onze werkwijze, verwachtingen en de tijd die je er moet voor uittrekken.

We organiseren infoavonden in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. Inschrijven is verplicht: ofwel via deze link, ofwel via het contactformulier.

Nadat je een infoavond hebt bijgewoond, ontvang je een algemeen en medisch formulier. Beslist om deel te nemen? Bezorg ons dan de ingevulde documenten. Daarna neemt een professionele medewerker van YAR Vlaanderen contact op met jou om een persoonlijk gesprek te regelen.

De laatste stap is deelnemen aan een opleidingsweekend, in functie van de regio en het programma waaraan je gaat deelnemen.

Alvast bedankt voor je interesse en veel succes!