vrijwilliger worden bij yar vlaanderen

YAR Vlaanderen biedt jongeren in moeilijkheden tussen 15 en 21 jaar een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen.  Centraal staan hierin 2 programma’s : YAR Wonen in de provincie Limburg en YAR Coaching in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant|Brussel en Oost-Vlaanderen.

Kom langs op een infoavond

De eerste stap om vrijwilliger te worden bij YAR Vlaanderen, is het bijwonen van een infoavond.
Belangrijk: De minimumleeftijd voor deelname is vastgelegd op 21 jaar voor het voortraject en de residentiële trainingsweek, en 25 jaar voor het natraject binnen het programma van YAR Coaching. Voor het programma YAR Wonen is de minimumleeftijd 25 jaar voor het opnemen van een engagement tot coach.
Je krijgt er alle informatie over YAR Wonen en YAR Coaching, over onze werkwijze, onze verwachtingen en de tijd die je er moet voor uittrekken.

Er worden infoavonden georganiseerd in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant, Brussel en Oost-Vlaanderen.
Inschrijven in verplicht en kan hier of door ons je gegevens te bezorgen via het contactformulier.

Na het bijwonen van een infoavond ontvang je een algemeen en medisch formulier.  Als je hebt beslist dat je wilt deelnemen, dan ontvangen we deze documenten graag ingevuld terug. Na ontvangst hiervan zal je gecontacteerd worden door een YAR Vlaanderen-medewerker die jou zal uitnodigen voor een persoonlijk gesprek.

De laatste stap is je deelname aan een opleidingsweekend, in functie van de regio en het programma waaraan je gaat deelnemen.

Veel succes!