Jaarverslag 2023 – Tijd is kostbaar

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2023 – Tijd is kostbaar”

Kwaliteitsverslag 2023

In 2016 hebben we het kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument en is ook … Lees verder “Kwaliteitsverslag 2023”

Vrijwilligers leren skills die ze ook kunnen inzetten op de werkvloer.

Vrijwilligerswerk is meer dan een zinvolle invulling van je vrije tijd. Het is een investering in jezelf en je loopbaan, want je leert er skills mee die van pas komen op de werkvloer. Reden genoeg voor alsmaar meer bedrijven om hun medewerkers een vrijwillig engagement te laten aangaan. Focus Carrière Knack sprak met vrijwillige medewerker … Lees verder “Vrijwilligers leren skills die ze ook kunnen inzetten op de werkvloer.”

Zelfzorg is positieve energie delen met anderen

Nnenna gelooft in tweede kansen. Voor de gedetineerden met wie ze via haar job als cipier in contact komt. En voor de jongeren die ze als vrijwillige coach bij YAR Vlaanderen ondersteunt. Deze maand schittert ze in het gemeenteblad ‘Onze Gemeente’ van haar thuishaven Haasdonk. Groot gelijk dat ze Nnenna een plekje in de spotlights … Lees verder “Zelfzorg is positieve energie delen met anderen”

Ouders eren Julie Smeets met fonds voor jongeren in noodsituatie

In 2022 verloor de Hasseltse Julie Smeets op 22-jarige leeftijd het leven in een verkeersongeval. “Julie was warm en sociaal geëngageerd”, vertellen haar ouders en broer. “Met het Julie Smeets-fonds” willen we dan ook jongeren helpen die het moeilijk hebben”. Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

Ouders eren Julie met fonds voor jongeren in noodsituaties

In 2022 liet de 22-jarige Julie Smeets het leven bij een verkeersongeval. Haar ouders wilden de pijn en het verlies ombuigen in iets positiefs, iets wat past bij Julies waarden en levensvisie. Zo ontstond hun idee om binnen YAR Vlaanderen het Julie Smeets-fonds op te richten. De doelstelling: fondsen werven voor een noodstudio om jongeren … Lees verder “Ouders eren Julie met fonds voor jongeren in noodsituaties”

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2022”

Pedagogische visie YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen denkt en handelt vanuit sterke basiswaarden, grondig toegelicht in onze pedagogische visie. Dit document is een leidraad voor houvast, voor iedereen die betrokken is bij onze werking. Het geeft een uiteenzetting van onze missie, visie, waarden, doelgroepen en methodiek. En bovenal: de gefaseerde aanpak met zeven niveaus die we hanteren. Het uitgangspunt? Jongeren … Lees verder “Pedagogische visie YAR Vlaanderen”

Kwaliteitsverslag 2022

In 2016 hebben we het kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument en is ook … Lees verder “Kwaliteitsverslag 2022”