Ouders eren Julie Smeets met fonds voor jongeren in noodsituatie

In 2022 verloor de Hasseltse Julie Smeets op 22-jarige leeftijd het leven in een verkeersongeval. “Julie was warm en sociaal geëngageerd”, vertellen haar ouders en broer. “Met het Julie Smeets-fonds” willen we dan ook jongeren helpen die het moeilijk hebben”. Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

Ouders eren Julie met fonds voor jongeren in noodsituaties

In 2022 liet de 22-jarige Julie Smeets het leven bij een verkeersongeval. Haar ouders wilden de pijn en het verlies ombuigen in iets positiefs, iets wat past bij Julies waarden en levensvisie. Zo ontstond hun idee om binnen YAR Vlaanderen het Julie Smeets-fonds op te richten. De doelstelling: fondsen werven voor een noodstudio om jongeren … Lees verder “Ouders eren Julie met fonds voor jongeren in noodsituaties”

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2022”

Pedagogische visie YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen denkt en handelt vanuit sterke basiswaarden, grondig toegelicht in onze pedagogische visie. Dit document is een leidraad voor houvast, voor iedereen die betrokken is bij onze werking. Het geeft een uiteenzetting van onze missie, visie, waarden, doelgroepen en methodiek. En bovenal: de gefaseerde aanpak met zeven niveaus die we hanteren. Het uitgangspunt? Jongeren … Lees verder “Pedagogische visie YAR Vlaanderen”

Kwaliteitsverslag 2022

In 2016 hebben we het kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument en is ook … Lees verder “Kwaliteitsverslag 2022”

Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!

Tenneco geeft zijn medewerkers de kans om coach te worden bij YAR Vlaanderen. Via ‘corporate volunteering’ leren ze vaardigheden die van pas komen in hun persoonlijke én professionele leven. Kathleen Swerts stapte enthousiast in het programma YAR Coaching: “Ik heb geleerd dat ik best niet zelf de oplossing voorkauw maar dat het beter is via … Lees verder “Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!”

Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?

Yasmine Issaoui deed het grondig uit de doeken in haar stageverslag. Een lijvig document dat een unieke inkijk geeft in de residentiële trainingsweek. Yasmine leerde niet alleen YAR Vlaanderen kennen, maar kwam ook zichzelf tegen. De intensieve week met jongeren en vrijwillige medewerkers was een emotionele rollercoaster. Haar aanvankelijke scepsis – “In wat voor een … Lees verder “Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?”

Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk

In Heusden-Zolder zijn heel wat mensen actief met vrijwilligerswerk. Kijk maar naar Dirk Schops en Bavo Van Damme. Het lokaal bestuur sloot in mei 2022 een partnership af met YAR Vlaanderen. Als schepen van jeugd moedigde Dirk dat initiatief meteen aan. Als coach doet hij vooral zijn duit in het zakje tijdens het natraject. Bavo … Lees verder “Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk”

Duurzame inzetbaarheid dankzij maatschappelijk engagement

Alsmaar meer mensen nemen via hun bedrijf een maatschappelijk engagement op. Dat loont voor de medewerkers, de organisatie én de samenleving. De vaardigheden die medewerkers leren tijdens vrijwilligerswerk, zijn bovendien overdraagbaar naar de werkvloer. In dit artikel van HR Square kom je te weten waarom en hoe vrijwilligerswerk leidt tot een duurzaam hr-beleid.