Vacature Programmacoach|(trainer) YAR Coaching West-Vlaanderen

YAR Vlaanderen breidt uit en start YAR Coaching op in West-Vlaanderen.Dit betekent dat we op zoek gaan naar een nieuwe collega (m/v/x) voor die regio. Ontdek onze vacature en de gedetailleerde functiebeschrijving voor een programmacoach (m/v/x) voor YAR Coaching West-Vlaanderen. Ben jij degene die we zoeken? Bezorg dan je gemotiveerde sollicitatiebrief vóór 1 november 2023 … Lees verder “Vacature Programmacoach|(trainer) YAR Coaching West-Vlaanderen”

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2022”

Pedagogische visie YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen denkt en handelt vanuit sterke basiswaarden, grondig toegelicht in onze pedagogische visie. Dit document is een leidraad voor houvast, voor iedereen die betrokken is bij onze werking. Het geeft een uiteenzetting van onze missie, visie, waarden, doelgroepen en methodiek. En bovenal: de gefaseerde aanpak met zeven niveaus die we hanteren. Het uitgangspunt? Jongeren … Lees verder “Pedagogische visie YAR Vlaanderen”

Kwaliteitsverslag 2022

In 2016 hebben we het kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument en is ook … Lees verder “Kwaliteitsverslag 2022”

Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!

Tenneco geeft zijn medewerkers de kans om coach te worden bij YAR Vlaanderen. Via ‘corporate volunteering’ leren ze vaardigheden die van pas komen in hun persoonlijke én professionele leven. Kathleen Swerts stapte enthousiast in het programma YAR Coaching: “Ik heb geleerd dat ik best niet zelf de oplossing voorkauw maar dat het beter is via … Lees verder “Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!”

Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?

Yasmine Issaoui deed het grondig uit de doeken in haar stageverslag. Een lijvig document dat een unieke inkijk geeft in de residentiële trainingsweek. Yasmine leerde niet alleen YAR Vlaanderen kennen, maar kwam ook zichzelf tegen. De intensieve week met jongeren en vrijwillige medewerkers was een emotionele rollercoaster. Haar aanvankelijke scepsis – “In wat voor een … Lees verder “Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?”

Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk

In Heusden-Zolder zijn heel wat mensen actief met vrijwilligerswerk. Kijk maar naar Dirk Schops en Bavo Van Damme. Het lokaal bestuur sloot in mei 2022 een partnership af met YAR Vlaanderen. Als schepen van jeugd moedigde Dirk dat initiatief meteen aan. Als coach doet hij vooral zijn duit in het zakje tijdens het natraject. Bavo … Lees verder “Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk”

Duurzame inzetbaarheid dankzij maatschappelijk engagement

Alsmaar meer mensen nemen via hun bedrijf een maatschappelijk engagement op. Dat loont voor de medewerkers, de organisatie én de samenleving. De vaardigheden die medewerkers leren tijdens vrijwilligerswerk, zijn bovendien overdraagbaar naar de werkvloer. In dit artikel van HR Square kom je te weten waarom en hoe vrijwilligerswerk leidt tot een duurzaam hr-beleid.

PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT

Carlijne Hertog maakte een podcast met persoonlijke getuigenissen  van YAR-vrijwilligers die jongeren bijstaan. Een creatie op uitnodiging van YAR Vlaanderen, Kantelmoment en MoMeNT. Waarom zijn ze vrijwilliger geworden? Wat krijgen ze ervoor terug? Wie leert er van wie? Wat betekent het om er onvoorwaardelijk voor iemand te zijn? Voor YAR Vlaanderen is tijd geven de kern … Lees verder “PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT”