‘Je moet doen om tot een nieuwe manier van denken te komen’

Sommige wijze woorden vergeet je nooit Deze week: Kaat Vanophalvens (18), student orthopedagogie. Drie jaar geleden stopte ze met school en zat ze in een neerwaartse spiraal, maar dankzij een coach vond ze de sleutel om die te doorbreken. Artikel verscheen in Knack Weekend Tekst Katrien Steyaert, Foto Filip Naudts

Een avond met Lisa Del Bo voor het goede doel

Op vrijdag 19 november organiseert Soroptimist International Club Hasselt in de kerk van Mopertingen een speciaal concert van Lisa del Bo. De opbrengst gaat naar YAR Vlaanderen, dat jongeren die het op bepaalde vlakken moeilijk hebben opnieuw toekomstperspectieven biedt. Lees hier het artikel verschenen in het stadsmagazine Dertien

Avond met Lisa del Bo

Engagement klinkt als muziek in de oren. Zeker voor mensen en organisaties die een positieve kracht in de samenleving willen zijn. Dat geldt voor Soroptimist International Club Hasselt, Stad Bilzen en YAR Vlaanderen. Zij slaan de handen in elkaar voor de jongeren van Bilzen die het moeilijker hebben. De talentrijke Lisa Del Bo doet haar … Lees verder “Avond met Lisa del Bo”

Regering voorziet meer geld voor dakloze jongeren

Het aantal jonge dak- en thuislozen neemt toe. De federale regering maakt 12,5 miljoen euro vrij om hen aan onderdak en begeleiding te helpen. Lees hier het artikel

Vrijwilligerswerk verhoogt inzetbaarheid van werknemers

Het ontwikkelen van coachingsompetenties gebeurt niet alleen binnen de muren van een bedrijf of via een klassieke opleiding. Het kan ook via vrijwilligerswerk. Bij YAR Vlaanderen, die jongeren in moeilijkheden ondersteunt, gingen medewerkers uit diverse bedrijven aan de slag. ‘Deze vorm van leren is een triple win’, zegt Peggy De Prins (Antwerp Management School). Tekst … Lees verder “Vrijwilligerswerk verhoogt inzetbaarheid van werknemers”

‘Vrijwilligers redeneren niet langer vanuit het principe ‘ voor wat, hoort niets”’

Een straffe HR-uitspraak onder de loep. Lees hier het artikel

Jaarverslag 2020

Een jaarverslag met minder woord en meer beeld; met foto’s (dank, Renaat Nijs!) van hen waarrond het allemaal draait: onze jongeren en onze vrijwilligers. Een jaarverslag dat – zoals het hoort – laat vertragen, stilstaan, achteromkijken, reflecteren. Terugkijkend was 2020 een jaar dat meer dan ooit de sterktes van onze organisatie heeft blootgelegd. Want hoe … Lees verder “Jaarverslag 2020”

Vrijwilligerswerk versterkt competenties, loopbanen, sociaal kapitaal, innovatie…

Vrijwilligerswerk door werknemers is meer dan een uiting van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Net zo goed is het onderdeel van een leertraject, toont professor Peggy De Prins (AMS) aan. Op vraag van YAR Vlaanderen ging ze op zoek naar wat een werknemer nu precies allemaal leert als vrijwilliger.

Een leven lang leren doorheen vrijwilligerswerk: een triple win

Bedrijven investeren door tijd vrij te maken van medewerkers, medewerkers kunnen zich intensief bijscholen en ontwikkelen, de maatschappij bespaart doordat kwetsbare groepen niet ontsporen. Kortom, vrijwilligerswerk is een triple win voor medewerker, business en maatschappij. Het ontwikkelen van competenties beperkt zich nog te vaak tot leren achter de schoolbanken of leren op de werkplek. Ook … Lees verder “Een leven lang leren doorheen vrijwilligerswerk: een triple win”

‘Ik ben het niet gewoon dat ik op iemand kan rekenen’

YAR Vlaanderen wil jongeren de kans geven om hun leven terug op de sporen te krijgen. Het is een uniek project met meer dan driehonderd vrijwilligers die zich over het hele Vlaamse land inzetten voor jongeren tussen de vijftien en eenentwintig jaar. “YAR heeft mij laten zien dat ik mijn dromen kan waarmaken.” Lees hier … Lees verder “‘Ik ben het niet gewoon dat ik op iemand kan rekenen’”