Vacature Programmacoach|(trainer) YAR Coaching West-Vlaanderen

YAR Vlaanderen breidt uit en start YAR Coaching op in West-Vlaanderen.Dit betekent dat we op zoek gaan naar een nieuwe collega (m/v/x) voor die regio. Ontdek onze vacature en de gedetailleerde functiebeschrijving voor een programmacoach (m/v/x) voor YAR Coaching West-Vlaanderen. Ben jij degene die we zoeken? Bezorg dan je gemotiveerde sollicitatiebrief vóór 1 november 2023 … Lees verder “Vacature Programmacoach|(trainer) YAR Coaching West-Vlaanderen”

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2022”

Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!

Tenneco geeft zijn medewerkers de kans om coach te worden bij YAR Vlaanderen. Via ‘corporate volunteering’ leren ze vaardigheden die van pas komen in hun persoonlijke én professionele leven. Kathleen Swerts stapte enthousiast in het programma YAR Coaching: “Ik heb geleerd dat ik best niet zelf de oplossing voorkauw maar dat het beter is via … Lees verder “Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!”

Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk

In Heusden-Zolder zijn heel wat mensen actief met vrijwilligerswerk. Kijk maar naar Dirk Schops en Bavo Van Damme. Het lokaal bestuur sloot in mei 2022 een partnership af met YAR Vlaanderen. Als schepen van jeugd moedigde Dirk dat initiatief meteen aan. Als coach doet hij vooral zijn duit in het zakje tijdens het natraject. Bavo … Lees verder “Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk”

Duurzame inzetbaarheid dankzij maatschappelijk engagement

Alsmaar meer mensen nemen via hun bedrijf een maatschappelijk engagement op. Dat loont voor de medewerkers, de organisatie én de samenleving. De vaardigheden die medewerkers leren tijdens vrijwilligerswerk, zijn bovendien overdraagbaar naar de werkvloer. In dit artikel van HR Square kom je te weten waarom en hoe vrijwilligerswerk leidt tot een duurzaam hr-beleid.

PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT

Carlijne Hertog maakte een podcast met persoonlijke getuigenissen  van YAR-vrijwilligers die jongeren bijstaan. Een creatie op uitnodiging van YAR Vlaanderen, Kantelmoment en MoMeNT. Waarom zijn ze vrijwilliger geworden? Wat krijgen ze ervoor terug? Wie leert er van wie? Wat betekent het om er onvoorwaardelijk voor iemand te zijn? Voor YAR Vlaanderen is tijd geven de kern … Lees verder “PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT”

Samenwerking Heusden-Zolder

Het lokale bestuur van de gemeente Heusden-Zolder gaat een samenwerking aan met YAR Vlaanderen. En dat door zowel intern als extern de boodschap van onze organisatie mee uit te dragen. In het infozine #vanhtotz verscheen op 20 juni 2022 dit artikel: Beleidsmakers aan het werk YAR (Youth at Risk) is een vzw die zich inzet … Lees verder “Samenwerking Heusden-Zolder”

Interview op Radio Mol

Marie Van Sant, programmaverantwoordelijke YAR Wonen Antwerpen, was te gast bij Radio Mol. In een interview doet ze helder het wat, waarom en hoe van YAR Vlaanderen uit de doeken. 10 minuten luisteren naar dit programma en je weet alles wat je altijd al wilde weten over onze organisatie. Ontdekken maar!

Word coach voor jongeren

Interesse om coach te worden voor jongeren? Dan ben je bij YAR Vlaanderen aan het goede adres. Via de programma’s YAR Coaching en YAR Wonen reiken we jongeren kansen aan om hun leven weer op de rails te zetten. In het gemeentelijk informatieblad Hecht Haacht verscheen een artikel over de programma’s van YAR Vlaanderen en … Lees verder “Word coach voor jongeren”