Yar Coaching 

Ik ben een jongere

Het YAR Coaching-programma is er voor jongeren tussen 16 en 20 jaar die vastlopen op een aantal domeinen in hun leven. Denk aan school, werk, thuis, de band met anderen …
Loopt jouw leven op dit moment niet zoals je dat zou willen? 
Probeer je te veranderen, maar merk je dat het niet lukt in je eentje?
Loop je vast op dingen zoals school, het werk of relaties met mensen die belangrijk zijn voor jou? Wil je meer zelfvertrouwen? Leren omgaan met agressie en je emoties? Je gedrag veranderen? Op het rechte pad blijven? Of graag een andere weg kiezen?
Dan is ons programma iets voor jou!

Tijdens het programma ontdek je: 
• wie je écht bent en hoe je zo geworden bent;
• waarom je telkens opnieuw in dezelfde situaties terechtkomt;
• hoe jij zelf je leven kan (bij)sturen. 

Hoe gaat YAR te werk? 
Als deelnemer krijg je meteen een coach toegewezen die jou ondersteunt en voorbereidt op de volgende stappen van het programma. Dat vangt aan met de voorbereidingsdag. Je ontmoet er andere deelnemende jongeren, onze vrijwillige medewerkers en de trainers met wie je zal samenwerken. Je krijgt alvast een kleine inkijk in onze manier van werken. Een beetje zoals een trailer van een film voor je de film zelf bekijkt. Deze dag dient als voorbereiding op de zesdaagse residentiële trainingsweek.
We vertrekken allemaal samen op zesdaagse residentiële trainingsweek: een combinatie van training (cursus), sportactiviteiten en een hoogteparcours. We gaan aan de slag met dingen die voor jou belangrijk zijn. Beschouw het als een boeiende en onvergetelijke ontdekkingsreis naar jezelf en het leven. Aan het einde van deze trainingsweek word je gekoppeld aan een coach. Die zal je gedurende 34 weken ondersteunen om jouw zelfgekozen doelen te bereiken. Het is jouw traject, jouw programma, jouw leven, jouw keuze!
Met je coach heb je een nauwe relatie. Je ziet hem/haar één keer per week, en jullie bellen ook wekelijks. Maandelijks vindt er een groepsbijeenkomst plaats met de hele groep jongeren en coaches.
We blikken terug en staan stil bij wat we geleerd hebben op de trainingsweek. Dit is ook de ideale gelegenheid om elkaar weer te zien en te horen hoe het gaat. 

Zó leer je ons kennen
Sta je ervoor open om aan jezelf te werken? Volgens een werkwijze die je nooit eerder hebt geprobeerd? Dan loont het écht de moeite om ons programma te verkennen en te ontdekken:

  • Laat ons via bovenstaande link (aanmelding) weten dat je meer informatie wil over het programma. Vraag eventueel aan je ouders, een hulpverlener of vertrouwenspersoon om ons te contacteren. 
  • Wij bellen jou en bespreken waarmee je aan de slag wil gaan. 
  • Daarna nodigen we je uit voor een oriëntatiemoment: een avond waarop je alle details van ons programma te weten komt en een filmfragment bekijkt.
  • Dan is het aan jou: neem je wel of niet deel? 

 Het is sowieso jouw keuze. Het gaat immers over jouw leven

Reeds verschenen in de media


‘Ik ben het niet gewoon dat ik op iemand kan rekenen’

YAR Vlaanderen wil jongeren de kans geven om hun leven terug op de sporen te krijgen. Het is een uniek project met meer dan driehonderd vrijwilligers die zich over het hele Vlaamse land inzetten voor jongeren tussen de vijftien en eenentwintig jaar. Lees meer

‘Ik heb geleerd dat ik geen mislukking ben’

Lees hier het inspirerende interview van YAR-vrijwillige medewerker Jurgen Ceuppens en zijn jongere “Koen”, dat op 12/7/2018 in Gazet van Antwerpen verscheen.

‘YAR was echt het beste dat mij kon overkomen’

We zijn bijzonder trots op YAR coachingduo Habbib en Sander.
Hun inspirerende verhaal staat vandaag in De Standaard.