Wil je meer weten over de meerwaarde die het YAR Coaching-programma voor een jongere betekent?

Laat het ons weten via het contactformulier. Of neem rechtstreeks contact op met een YAR Vlaanderen-medewerker uit jouw regio.

Tijdens het eerste contact bekijken we of de jongere que profiel aansluit bij onze doelgroep en of hij/zij baat heeft bij het programma.

Belangrijk is dat de jongere op de hoogte wordt gebracht van het programma en er interesse in heeft.  Daarna contacteren we de jongere en de (pleeg)ouders (en|of de betrokken context) persoonlijk om de datum en de plaats van het oriëntatiemoment door te geven.

De eerste stap die de jongere dient te zetten: aanwezig zijn op een oriëntatiemoment. Daar krijgen jongeren|(pleeg)ouders|verwijzers meer uitleg over het programma. Aan het einde van dat oriëntatiemoment beslist de jongere of hij al dan niet zal deelnemen.

Na het oriëntatiemoment contacteren we jou als verwijzer. We laten je dan weten of de jongere al dan niet aanwezig was en welke keuze hij gemaakt heeft. Nadien houden we je op de hoogte over het verdere proces dat de jongere doorloopt in het YAR-programma.

De gedetailleerde werkwijze voor YAR Coaching in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant|Brussel, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen vind je hier.