Wil je meer weten over de meerwaarde die het YAR Coaching-programma voor een jongere kan betekenen?

Laat het ons dan weten via het contactformulier of neem rechtstreeks contact op met een YAR Vlaanderen-medewerker uit jouw regio.

In het eerste contact bekijken we of de jongere aansluit bij onze doelgroep en gebaat is bij het programma.

Belangrijk is dat de jongere op de hoogte wordt gebracht van het programma en interesse heeft in het programma.  Vervolgens contacteren we de jongere en de (pleeg)ouders (en|of de betrokken context) persoonlijk om de datum en de plaats van het oriëntatiemoment door te geven.

De eerste stap van de jongere is aanwezig zijn op een oriëntatiemoment. Op dit oriëntatiemoment krijgen jongeren|(pleeg)ouders|verwijzers meer uitleg over het programma. Aan het eind van het oriëntatiemoment beslist de jongere of hij gaat deelnemen.

Na het oriëntatiemoment contacteren we jou, als verwijzer, en geven we mee of de jongere al dan niet aanwezig was en welke keuze hij gemaakt heeft. Nadien houden we je op de hoogte over het verdere proces dat de jongere doorloopt in het YAR coachingsprogramma.

De gedetailleerde werkwijze voor YAR Coaching, dat in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant|Brussel en Oost-Vlaanderen wordt georganiseerd, vind je hier.