Vrijwilligers leren skills die ze ook kunnen inzetten op de werkvloer.

Vrijwilligerswerk is meer dan een zinvolle invulling van je vrije tijd. Het is een investering in jezelf en je loopbaan, want je leert er skills mee die van pas komen op de werkvloer. Reden genoeg voor alsmaar meer bedrijven om hun medewerkers een vrijwillig engagement te laten aangaan. Focus Carrière Knack sprak met vrijwillige medewerker … Lees verder “Vrijwilligers leren skills die ze ook kunnen inzetten op de werkvloer.”

Zelfzorg is positieve energie delen met anderen

Nnenna gelooft in tweede kansen. Voor de gedetineerden met wie ze via haar job als cipier in contact komt. En voor de jongeren die ze als vrijwillige coach bij YAR Vlaanderen ondersteunt. Deze maand schittert ze in het gemeenteblad ‘Onze Gemeente’ van haar thuishaven Haasdonk. Groot gelijk dat ze Nnenna een plekje in de spotlights … Lees verder “Zelfzorg is positieve energie delen met anderen”

Ouders eren Julie Smeets met fonds voor jongeren in noodsituatie

In 2022 verloor de Hasseltse Julie Smeets op 22-jarige leeftijd het leven in een verkeersongeval. “Julie was warm en sociaal geëngageerd”, vertellen haar ouders en broer. “Met het Julie Smeets-fonds” willen we dan ook jongeren helpen die het moeilijk hebben”. Lees hier het artikel in Het Nieuwsblad

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!

Tenneco geeft zijn medewerkers de kans om coach te worden bij YAR Vlaanderen. Via ‘corporate volunteering’ leren ze vaardigheden die van pas komen in hun persoonlijke én professionele leven. Kathleen Swerts stapte enthousiast in het programma YAR Coaching: “Ik heb geleerd dat ik best niet zelf de oplossing voorkauw maar dat het beter is via … Lees verder “Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!”

Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk

In Heusden-Zolder zijn heel wat mensen actief met vrijwilligerswerk. Kijk maar naar Dirk Schops en Bavo Van Damme. Het lokaal bestuur sloot in mei 2022 een partnership af met YAR Vlaanderen. Als schepen van jeugd moedigde Dirk dat initiatief meteen aan. Als coach doet hij vooral zijn duit in het zakje tijdens het natraject. Bavo … Lees verder “Vrijwilligerswerk Heusden-Zolder: babbel met Bavo en Dirk”

Duurzame inzetbaarheid dankzij maatschappelijk engagement

Alsmaar meer mensen nemen via hun bedrijf een maatschappelijk engagement op. Dat loont voor de medewerkers, de organisatie én de samenleving. De vaardigheden die medewerkers leren tijdens vrijwilligerswerk, zijn bovendien overdraagbaar naar de werkvloer. In dit artikel van HR Square kom je te weten waarom en hoe vrijwilligerswerk leidt tot een duurzaam hr-beleid.

PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT

Carlijne Hertog maakte een podcast met persoonlijke getuigenissen  van YAR-vrijwilligers die jongeren bijstaan. Een creatie op uitnodiging van YAR Vlaanderen, Kantelmoment en MoMeNT. Waarom zijn ze vrijwilliger geworden? Wat krijgen ze ervoor terug? Wie leert er van wie? Wat betekent het om er onvoorwaardelijk voor iemand te zijn? Voor YAR Vlaanderen is tijd geven de kern … Lees verder “PAS – podcast voor stadsfestival MoMeNT”

Samenwerking Heusden-Zolder

Het lokale bestuur van de gemeente Heusden-Zolder gaat een samenwerking aan met YAR Vlaanderen. En dat door zowel intern als extern de boodschap van onze organisatie mee uit te dragen. In het infozine #vanhtotz verscheen op 20 juni 2022 dit artikel: Beleidsmakers aan het werk YAR (Youth at Risk) is een vzw die zich inzet … Lees verder “Samenwerking Heusden-Zolder”

Interview op Radio Mol

Marie Van Sant, programmaverantwoordelijke YAR Wonen Antwerpen, was te gast bij Radio Mol. In een interview doet ze helder het wat, waarom en hoe van YAR Vlaanderen uit de doeken. 10 minuten luisteren naar dit programma en je weet alles wat je altijd al wilde weten over onze organisatie. Ontdekken maar!