“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.

“Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend. Zowel op het gebied van coaching als over mezelf.”  Aan het woord: Daisy Sluyts, Team Lead bij Etap. ETAP geeft zijn medewerkers de kans om zich – via het werk – in te zetten voor YAR Vlaanderen.  Deze vorm van vrijwilligerswerk, ook wel corporate of employee volunteering, loont voor … Lees verder ““Wat ik allemaal heb geleerd, is indrukwekkend.”

Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!

Tenneco geeft zijn medewerkers de kans om coach te worden bij YAR Vlaanderen. Via ‘corporate volunteering’ leren ze vaardigheden die van pas komen in hun persoonlijke én professionele leven. Kathleen Swerts stapte enthousiast in het programma YAR Coaching: “Ik heb geleerd dat ik best niet zelf de oplossing voorkauw maar dat het beter is via … Lees verder “Youth at Risk: ook in Sint-Truiden zijn er jongeren die je hulp broodnodig hebben!”

Duurzame inzetbaarheid dankzij maatschappelijk engagement

Alsmaar meer mensen nemen via hun bedrijf een maatschappelijk engagement op. Dat loont voor de medewerkers, de organisatie én de samenleving. De vaardigheden die medewerkers leren tijdens vrijwilligerswerk, zijn bovendien overdraagbaar naar de werkvloer. In dit artikel van HR Square kom je te weten waarom en hoe vrijwilligerswerk leidt tot een duurzaam hr-beleid.

Interview op Radio Mol

Marie Van Sant, programmaverantwoordelijke YAR Wonen Antwerpen, was te gast bij Radio Mol. In een interview doet ze helder het wat, waarom en hoe van YAR Vlaanderen uit de doeken. 10 minuten luisteren naar dit programma en je weet alles wat je altijd al wilde weten over onze organisatie. Ontdekken maar!

Vanhout steunt vrijwilligerswerk jongvolwassenen

Bouwbedrijf Vanhout geeft zijn medewerkers kansen om te groeien en gelooft dat YAR Vlaanderen daar een rol in kan spelen. Zo steunt het vrijwilligerswerk voor jongvolwassenen die dankzij coaching weer grip krijgen op hun leven. “Sociaal engagement ligt ons na aan het hart”, vertelt Ronny Eijckmans. “Via bestuursmandaten, projecten en goede doelen nemen wij onze … Lees verder “Vanhout steunt vrijwilligerswerk jongvolwassenen”

Vrijwilligerswerk Oost-Vlaanderen

“Jongeren en coaches opgetogen na trainingsweek” Via vrijwilligerswerk in onder andere Oost-Vlaanderen zorgt YAR Vlaanderen ervoor dat jongeren hun leven weer op de sporen krijgen. Een van de onderdelen van het programma YAR Wonen is een intensieve trainingsweek. Daaraan nemen zowel de jongeren als hun vrijwillige coaches deel. Na de training legden de Oost-Vlaamse jongeren … Lees verder “Vrijwilligerswerk Oost-Vlaanderen”

RGF Staffing steunt YAR Vlaanderen

HR-dienstverlener RGF Staffing heeft als missie: mensen bij elkaar brengen. Het verbindt kandidaten en bedrijven, en stelt daarbij sociale meerwaarde voorop. Dat RGF Staffing zijn missie ook buiten de werkvloer in de praktijk brengt, blijkt uit de samenwerking met YAR Vlaanderen. Jolien Daems, L&D Administrator bij RGF Staffing, werd vrijwillige coach bij onze organisatie. Haar … Lees verder “RGF Staffing steunt YAR Vlaanderen”

Vrijwilligerswerk Limburg

Sammy De Ridder uit Schulen (Limburg) deed vrijwilligerswerk bij YAR Vlaanderen. Als vrijwillige coach zette hij zich met hart en ziel in voor twee jongeren. Hij won al snel hun vertrouwen, vooral omdat hij zich nooit (ver)oordelend opstelde. Mede dankzij zijn coaching konden de jongeren hun vooropgestelde doelen realiseren. Wat Sammy vooral is bijgebleven? Het … Lees verder “Vrijwilligerswerk Limburg”

Vrijwilligerswerk Genk

Manuela uit Genk doet al jaren vrijwilligerswerk bij YAR Vlaanderen: vijf keer voor het programma YAR Coaching en een keer voor het programma YAR Wonen. Waarom ze zich blijft inzetten voor onze organisatie? Omdat ze onze bijzonder aanpak onderschrijft en omdat het haar een goed gevoel geeft om jongeren steun en houvast te bieden. Dat … Lees verder “Vrijwilligerswerk Genk”

Jongerencoaching hielp Romi vooruit

Romi uit Diepenbeek maakte tussen haar twaalfde en zeventiende een zware periode door. Dankzij jongerencoaching van YAR Vlaanderen staat de tiener weer gelukkig in het leven. Romi kampte met een depressie en een posttraumatische stoornis door een moeilijke thuissituatie. De school stuurde haar goedbedoeld in begeleiding bij psychologen en psychiaters. Er was medeleven, maar niemand … Lees verder “Jongerencoaching hielp Romi vooruit”