Jaarverslag 2023 – Tijd is kostbaar

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2023 – Tijd is kostbaar”

Jaarverslag 2022

Het jaarverslag is voor YAR Vlaanderen meer dan een verplicht nummertje. Het is een creatief document in woord en beeld dat onze stakeholders een blik achter de schermen en de cijfers biedt. Zo ontdek je wat we als organisatie willen uitdragen én wie onze organisatie draagt. Van professionele en vrijwillige medewerkers tot partners uit het … Lees verder “Jaarverslag 2022”

Pedagogische visie YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen denkt en handelt vanuit sterke basiswaarden, grondig toegelicht in onze pedagogische visie. Dit document is een leidraad voor houvast, voor iedereen die betrokken is bij onze werking. Het geeft een uiteenzetting van onze missie, visie, waarden, doelgroepen en methodiek. En bovenal: de gefaseerde aanpak met zeven niveaus die we hanteren. Het uitgangspunt? Jongeren … Lees verder “Pedagogische visie YAR Vlaanderen”

Kwaliteitsverslag 2022

In 2016 hebben we het kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument en is ook … Lees verder “Kwaliteitsverslag 2022”

Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?

Yasmine Issaoui deed het grondig uit de doeken in haar stageverslag. Een lijvig document dat een unieke inkijk geeft in de residentiële trainingsweek. Yasmine leerde niet alleen YAR Vlaanderen kennen, maar kwam ook zichzelf tegen. De intensieve week met jongeren en vrijwillige medewerkers was een emotionele rollercoaster. Haar aanvankelijke scepsis – “In wat voor een … Lees verder “Hoe ziet YAR Vlaanderen eruit door de ogen van een stagiaire?”

Jaarverslag 2020

Een jaarverslag met minder woord en meer beeld; met foto’s (dank, Renaat Nijs!) van hen waarrond het allemaal draait: onze jongeren en onze vrijwilligers. Een jaarverslag dat – zoals het hoort – laat vertragen, stilstaan, achteromkijken, reflecteren. Terugkijkend was 2020 een jaar dat meer dan ooit de sterktes van onze organisatie heeft blootgelegd. Want hoe … Lees verder “Jaarverslag 2020”

Jaarverslag 2019

303 vrijwillige en 13 voltijdse professionele medewerkers. Een netwerk van tientallen partners, gemeenten en steden. Een negenkoppige raad van bestuur. Dat zijn – in een notendop – de krachten die in 2019 onze jongeren met man en macht ondersteunden. Om zo hun leven opnieuw op de rails te krijgen. En of ze daarin geslaagd zijn! … Lees verder “Jaarverslag 2019”

YAR Vlaanderen Kwaliteitsverslag 2021

In 2016 hebben we het YAR Vlaanderen Kwaliteitshandboek geschreven, voor alle medewerkers en ambassadeurs van YAR Vlaanderen, omdat wij op hen rekenen om onze kwaliteit mee te bewaken en te verbeteren. Het kwaliteitshandboek bevat de richtlijnen van ons kwaliteitsbeleid en onze kwaliteitszorg als middel om onze missie, visie en doelstellingen te realiseren. Het is vooral een levend en groeiend instrument … Lees verder “YAR Vlaanderen Kwaliteitsverslag 2021”

Jaarverslag 2018

Terwijl de 2de helft van 2019 van start is gegaan, nodigen we je hierbij graag uit om samen met ons terug te blikken op een wel heel straf 2018 voor YAR Vlaanderen. Het werd een jaar waarin we ons opnieuw gesteund voelden door vrijwillige medewerkers en partners die blijven geloven in de vermaatschappelijking van de … Lees verder “Jaarverslag 2018”

Pukkelop & YAR Vlaanderen = topteam!

Er wordt door velen teruggeblikt op een alweer fantastisch PUKKELPOP-festival. Wist je dat er op PKKP maar liefst 4 nachten een YAR Flexteam aan het werk was van middernacht tot 8u ‘s morgens ? Veel dank aan de vrijwillige medewerkers Filip, Jens, Lynn, Cois, Jerry, Luc, Edmond, Peter, Walter, Frederik, Kris, Daan en Thijs ! … Lees verder “Pukkelop & YAR Vlaanderen = topteam!”