Julie Smeets-fonds  – aankoop van een noodstudio in Hasselt

Geef jongeren een dak boven het hoofd als eerbetoon aan Julie

Op 13 augustus 2022 trad er een zonsverduistering op in de levens van iedereen die Julie Smeets heeft gekend. Ze was het zonnetje in huis – altijd en overal. Tot ze op haar 22ste het leven liet bij een verkeersongeval.

Toch zal Julie voor altijd voortleven. In de harten en gedachten van de ontelbare mensen voor wie ze zoveel heeft betekend. En in de levens van de jongeren die we dankzij dit fonds een dak boven het hoofd kunnen bieden.

Waarom dit fonds?

Julie was warm, optimistisch en sociaal geëngageerd. Vriendelijk, gedreven en enthousiast. Een bezige bij en globetrotter met een groot hart voor jongeren.

In plaats van zich over te geven aan somberheid en verslagenheid, willen haar ouders de pijn en het verlies ombuigen in iets positiefs. Iets dat past bij Julies waarden en levensvisie. Iets waar Julie zich zélf voor zou inzetten als ze daartoe de kans had gehad.

YAR Vlaanderen kwam toevallig – en via verschillende wegen – terecht op het pad van Julies papa Guy Smeets. Hij voelde meteen de raakpunten, en hij wist: in deze organisatie kunnen we Julies nalatenschap verderzetten. Om middelen te werven voor wat Julie na aan het hart lag: jongeren. Zeker zij die steun nodig hebben om hun toekomstpad uit te stippelen.

Julies papa is dus de bezieler en initiatiefnemer van het Julie Smeets-fonds binnen YAR Vlaanderen.
Lees hier het interview met Guy.

Waartoe dient het fonds?

Julie heeft in haar veel te korte leven een gigantische invloed gehad op iedereen die ze ontmoette. Die impact wil Guy voortzetten in een concreet doel: noodopvang voor jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen.

Daarom gaat elke bijdrage aan het Julie Smeets-fonds naar de aankoop van een noodstudio in de provincie Limburg. Jongeren zullen er tijdelijk kunnen verblijven om aan een verontrustende situatie te ontsnappen. Om tot rust te komen. En om van daaruit in het YAR Wonen-programma  (https://www.yarvlaanderen.be/over-yar/yar-wonen/) te stappen en een eigen huurwoonst te zoeken.

Hoe kun je bijdragen tot het fonds?

Dat kan door een bedrag naar keuze over te maken op dit rekeningnummer:

BE 45 7340 752 800 89.

Voor elke gift vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest vanuit YAR Vlaanderen dat recht geeft op een belastingvermindering.

Wat kun je nog doen om Julies leven te eren?