Nieuws

Griet

Griet

Wat me keer op keer verbaasd heeft is de veerkracht die in het YAR programma getoond wordt, door alle deelnemers. De jongeren tonen hun engagement en slagen er keer op keer weer in om er terug in te gaan staan als ze het even verliezen. Ze blijven open en gaan telkens weer door hun weerstand heen om vooruitgang te kunnen maken in hun leven en hun eigen prioriteiten te bepalen en keuzes te maken in die richting. Het toelaten van de coaching vergt veel van hen (van de jongeren), het vertrouwen geven. Het is enorm mooi om te zien hoe ze daar toch in slagen en stilaan leren dat er écht mensen zijn die aan hun kant staan en hen niet laten vallen. Dat ze die mensen zelfs niet tof moeten vinden om er toch op te kunnen steunen en zich te laten ondersteunen. De rust, de openheid die dit met zich meebrengt is echt zichtbaar en prachtig om te zien ontstaan.

De coaches doen ook monden openvallen.. Het engagement dat voelbaar is op de coachbijeenkomsten is hartverwarmend en heeft mijn leven echt verrijkt en mijn blik veranderd. Zoveel mensen van zoveel verschillende achtergronden die er allemaal gaan staan, en blijven staan. Zoveel twijfels en vragen, elke coach zit wel eens vast.. En toch blijven ze er staan. Zoeken ze hulp bij elkaar en bij de YAR-verantwoordelijken. Ze blijven gaan en zoeken naar manieren om hun engagement blijvend waar te kunnen maken. En allemaal slagen ze erin! Ze slagen erin iets te betekenen voor hun jongeren dat zowel het leven van de jongeren als dat van de coach verandert. De ondersteuning die daarbij gegeven wordt door de coaches onderling en vanuit YAR overstijgt alles. De warmte, het gedragen worden, het samen nadenken, het traject dat aangeboden wordt vanuit YAR, de weg die elke coach daarin aflegt, … Het is een privilige¬†om dit alles te mogen aanschouwen en voedt de ziel elke keer weer. Het mogen ervaren is een kado aan jezelf waar je nooit spijt van zal krijgen. Je leert jezelf toestaan ruimte in te nemen en ruimte vrij te maken. Ruimte te geven aan anderen om zichzelf te tonen. Ruimte voor gevoelens, voor dromen, voor doelen, voor rust, voor stiltes.. Voor mensen, om te zijn.

Door er zelf te zijn en te blijven, maak je een wereld van verschil. Zo simpel, en toch zo groots. Het verbaast me elke keer weer.. Ik ben heel dankbaar voor YAR, voor residenties, voor dit natraject. Voor de jongeren die ik heb mogen leren kennen, de coaches, de medewerkers van YAR. Stuk voor stuk toppers, op hun eigen manier. Sommigen mijn type mens, andere totaal niet. Allemaal toppers en een enorme bijdrage aan het geheel.

Mijn visie is enorm verruimd, ik kreeg zoveel tools.. Ik ben milder, zachter, (nog) meer open, geef veel meer kansen. Ik leerde keuzes maken. Bedenken wat ik wil, wie ik wil zijn, waar ik voor wil staan. Een standpunt innemen. “So be it” zal nooit meer hetzelfde betekenen als voorheen.

De waarde van YAR is onschatbaar. Beyond words. Ongelofeloos.