Nieuws

Nathalie, coach van Lindsy

Nathalie, coach van Lindsy

Wat er zo uniek is aan YAR? Dat wou ik ook weten, dus schreef ik me in voor een infoavond. Ik was meteen verkocht. Een paar maanden later was ik Lindsy’s natrajectcoach.

YAR stelt het volgende: “Het unieke is dat we met vrijwilligers werken, mensen uit het ‘gewone’ leven, die tijd en energie vrijmaken om een jongere te coachen.” Dat is absoluut waar. Maar wat mij vooral raakte, was de totaalaanpak: het hele concept en de tools.

Jongeren worden gecoacht op kracht in plaats van zwakheden. Want daar gaat al genoeg aandacht naartoe. Ze kiezen zélf hun doel: iets wat ze belangrijk vinden om aan te werken of te herstellen. Ze worden intens getraind om (weer) hun woord te zijn naar hun doel. Keer op keer, ondanks de omstandigheden (en o ja, die zijn er!).

YAR is life-changing voor coach en jongere. Voor mij bestaat daarover geen twijfel. Zelfs jongeren die er nog niet helemaal zijn, of niet voluit de kans hebben gegrepen, zullen ooit iets lezen of horen dat hen herinnert aan wat ze bij Marc hebben geleerd. En dan zullen ze een tweede kans nemen.

Aan mijn jongere:

Liefste Lindsy,

Je was nog jong toen ik je leerde kennen, maar je had al kennisgemaakt met de donkere gevoelens van het leven. Elke week stond ik verbaasd van je wijsheid en de manier waarop je die zo goed verwoordt. Ik heb je tien maanden lang krachtiger zien worden. Dichter bij jezelf. Lichter ook. Je ontdekt opnieuw dansen en zingen, schrijven en tekenen. Je wil later ‘iets met mensen doen’. Ik twijfel geen seconde dat dat ook zal lukken. Ik wens voor jou dat de tools van YAR je de kracht geven om door te blijven gaan op de weg die je nu bent ingeslagen. 

Liefs, Nathalie