Nieuws

Sandra, coach van Nina

Sandra, coach van Nina

Mijn eerste YAR-coachingprogramma was meteen een heel verrijkende, positieve ervaring. Een vrij hobbelig parcours dat mij in het begin als coach wel eens onzeker maakte. “Gaat het wel goed? Kan/moet ik het anders of beter aanpakken?” 

Gaandeweg heb ik ervaren dat elk obstakel ook nieuwe mogelijkheden en inzichten bood. Dat was telkens een extra uitdaging om nóg sterker in het engagement te staan.

Wat mij ook gefascineerd heeft: het programma zet niet alleen in op coaching van de jongeren, maar evengoed op coaching van de coaches. We kregen een spiegel voorgehouden om inzichten te verwerven en daarmee aan de slag te gaan. Zo heb ik ervaren dat werken met jongeren begint met werken aan jezelf.

Het engagement naar mijn jongere toe is voor mij vlot en gemakkelijk verlopen. Ik zag het op geen enkel moment als een ‘opdracht’ om af te spreken, contact te houden, er te zijn voor Nina. De emotionele impact daarentegen, was wél groter dan ik had kunnen vermoeden. Nina coachen deed wel iets met mij als mens. Het liet mij zeker niet onberoerd. Naarmate het traject vorderde, heb ik mijn emoties wel in het juiste perspectief kunnen plaatsen.

Wat mijn ervaring bij YAR mij heeft geleerd? Dat ik belangrijke keuzes niet voor mij uit moet duwen. Ik moet keuzes durven te maken, knopen doorhakken, er volledig achter staan en niet meer achteromkijken.

Het YAR-coachingprogramma was voor mij een fantastische ervaring waar ik geen seconde spijt van heb. Ik raad het iedereen met een hart voor anderen dan ook aan. Bedankt YAR!