Nieuws

Hannelore, coach van Selma

Hannelore, coach van Selma

Ik heb leren luisteren – zonder een oordeel te vellen en zonder er zelf een verhaal van te maken. Dan komt de opening om verbinding te maken en samen aan de slag te gaan vanzelf. Ik bewonder het doorzettingsvermogen waarmee mijn YAR-jongere dit traject doorlopen heeft. 

Als coach krijg je van YAR ondersteuning en vertrouwen. En in de meest precaire situaties schiet er een heel team in actie. Je staat er nooit alleen voor.

Met vallen en opstaan hebben we geleerd om elkaar te vertrouwen: dé basis om ergens toe te komen. Luisteren en trachten te begrijpen was de sleutel van een mooi, groeiend en boeiend traject. Het ging niet om mij, maar om de jongere. Zelf in al haar boosheid moest ik leren beseffen dat het niet om mij ging.

Ik heb nooit vragen gesteld over haar verleden of de reden voor dit traject. Nooit geoordeeld of veroordeeld. Ze vertelde me wat ze wilde vertellen, zonder druk. We hebben samen naar de toekomst toe gewerkt. En geleerd om kansen te grijpen als ze zich aandienen – hoe klein ook.