Nieuws

Samenwerking Heusden-Zolder

Het lokale bestuur van de gemeente Heusden-Zolder gaat een samenwerking aan met YAR Vlaanderen. En dat door zowel intern als extern de boodschap van onze organisatie mee uit te dragen.

In het infozine #vanhtotz verscheen op 20 juni 2022 dit artikel:

Beleidsmakers aan het werk

YAR (Youth at Risk) is een vzw die zich inzet voor jongeren met een kwetsbare multiproblematiek. Dit doen ze aan de hand van 2 programma’s: coaching van jongeren en ondersteuning naar zelfstandig wonen voor jongeren die uit noodzaak zelfstandig moeten gaan wonen. Dit doen ze door vrijwilligers te vormen en te ondersteunen om hen in te zetten als persoonlijke coach voor de jongeren.

Via deze methodiek probeert YAR het netwerk van de jongeren uit te breiden en te versterken, hen bewust te maken van eigen keuzes met bijhorende verantwoordelijkheden en hen ondersteuning te bieden bij de praktische organisatie van zelfstandig wonen.

Het lokaal bestuur start de samenwerking op door zowel intern als extern de boodschap van YAR mee uit te dragen. Daarnaast zorgt het lokaal bestuur voor logistieke ondersteuning bij vergaderingen en vormingen.