YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren met een complexe problematiek en jongeren met een combinatie van problemen in verschillende levensdomeinen. Onze organisatie biedt hen een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen

In onze werking staan twee programma’s centraal: YAR Wonen in de stad Antwerpen en zijn districten en in de provincie Limburg. En YAR Coaching in de provincies Limburg, Antwerpen, Vlaams-Brabant|Brussel, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen.

Beide programma’s zijn een persoonlijkheidstraining gebaseerd op motivatie, training en coaching. Zo laten we jongeren ervaren dat enkel zij verantwoordelijk zijn voor hun keuzes. En dat bewuste keuzes maken de eerste stap is om hun leven of woonsituatie zélf in handen te nemen.

Beide programma’s worden mee mogelijk gemaakt door een ruim netwerk van vrijwilligersprofessionele medewerkers en partners. Ze dragen allemaal bij tot het vloeiende radarwerk van YAR Vlaanderen.

We streven naar maximale kansen voor de jongeren die aan de YAR-programma’s deelnemen. En we doen er alles aan opdat jongeren zich kunnen focussen op hun traject.