Nieuws

Veiling 150jaar Academie Hasselt ten gunste van YAR Vlaanderen

Meer dan 8.300 euro bracht de veiling van zaterdag 2 februari 2013 op van 103 canvassen van werken van docenten en cursisten van de Stedelijke Academie Hasselt in samenwerking met serviceclub Soroptimist International club Hasselt, dit ter gelegenheid van het eindfeest voor hun 150-jarig bestaan. Dat geld wordt doorgestort naar YAR Vlaanderen.

Het geld wordt aangewend om Hasseltse jongeren met een dossier bij de jeugdrechter een kans te bieden om hun leven weer op het juiste spoor te krijgen. Niet alleen was er veel volk voor de veiling, ook waren cursisten druk bezig in alle ateliers van de academie en werd het deeltijds kunstonderwijs in de schijnwerpers geplaatst. Ook muziek van cursisten van het Conservatorium viel te beluisteren.

Het hoogtepunt van de namiddag was echter de veiling voor het goede doel. 103 canvassen werden ter veiling aangeboden. Elke canvas omvatte een mix van zestien schilderijtjes van docenten en cursisten, samengesteld volgens eenzelfde achtergrondkleur.

Er was veel publieke belangstelling voor de veiling. Alle werken gingen vlot van de hand. Gemiddeld werd tussen de minimale inzet van 50 en 90 euro geboden, met een tiental werken boven 100 euro en een uitschieter van 290 euro. Ook de canvassen die nog niet weg waren tijdens de eerste veilingbeurt, verwisselden vlotjes van eigenaar aan een redelijke prijs in een volgende beurt.

Bekijk hier het  verschenen artikel in pdf-formaat.

HBVL 05 maart 2013